سبد خرید

تاثیرات تستسترون پایین در مردان

افت انرژی

خستگی یکی از عوارض رایج تستوسترون پایین است. ممکن است احساس کنید که دیگر انرژی سابق را ندارید. یا ممکن است به شدت خسته باشید.

اما بسیاری از عوامل دیگر نیز می‌توانند انرژی شما را تحلیل ببرند، از جمله پیری طبیعی و افسردگی.

خواب کافی می‌تواند به افزایش سطح انرژی شما کمک کند. سعی کنید حداقل ۷ تا ۸ ساعت در شب بخوابید.

اگر خستگی غیرمعمولی را تجربه می کنید، به پزشک مراجعه کنید.

 

تغییرات در رابطه جنسی

کاهش میل جنسی می‌تواند به دلیل کمبود تستوسترون باشد و همچنین می تواند باعث ایجاد اختلال در نعوظ شود.

کمبود تستوسترون به تنهایی به ندرت تنها دلیل نعوظ ضعیف‌تر و کمتر است. سایر مشکلات پزشکی مانند بیماری قلبی یا دیابت نیز می‌توانند در این امر دخیل باشند،.

با پزشک خود در مورد این مسئله مشورت کنید. اگر سطح تستوسترون پایینی دارید، ممکن است با درمان، میل جنسی شما بهتر شود.

 

تفکر مبهم

کمبود تستوسترون می‌تواند به تمرکز ذهنی و حافظه فرد آسیب برساند. ممکن است فراموش کنید که برای انجام چه کاری برنامه‌ریزی کرده‌اید و در تمرکز کردن مشکل داشته باشید. این اتفاق بیشتر زمانی می‌افتد که سطح تستوسترون فرد بسیار پایین باشد.

 

تغییرات در خلق و خو

کمبود تستوسترون می‌تواند شما را ناراحت کند، کمی یا تا حدی غمگین یا افسرده. برای کمک به رفع این مشکل، اقداماتی مانند مدیتیشن، یوگا، ورزش یا ماساژ را برای کاهش استرس انجام دهید. 

بعضی از مردان واقعاً تغییر در شخصیت خود را مشاهده می‌کنند. به نظر می‌رسد دیگر هیچ چیز آنها را خوشحال نمی‌کند و نمی‌خواهند کارهایی را که قبلاً از انجام آنها لذت می‌بردند را انجام دهند.

وقتی سطح تستوسترون به حالت عادی برمی‌گردد، مردان اغلب می‌گویند که دوباره احساس می‌کنند که به خود واقعی شان باز گشتند.

 

تغییرات عضلانی

از آنجایی که تستوسترون به عضله سازی کمک می‌کند، وقتی سطح تستوسترون پایین می‌آید، توده و قدرت عضلانی شما نیز کاهش می‌یابد. وقتی ورزش می‌کنید، نتایجی را که معمولاً از ورزش کردن انتظار دارید را نمی‌بینید.

ورزش منظم می‌تواند به افزایش سطح تستوسترون شما کمک کند. هنگام ورزش حتماً گروه‌های بزرگی از عضلات را درگیر کنید و کار کردن با وزنه ها را نیز انجام دهید.

 

نازک شدن موهای بدن

کمبود تستوسترون می‌تواند باعث ریزش مقداری از موهای صورت، ناحیه تناسلی و موهای روی بازوها و ساق پا شود.

اما یک نکته وجود دارد که باید بدانید. بین تستوسترون درمانی و طاسی با الگوی مردانه ارتباطی وجود دارد. پزشک شما می‌تواند در مورد هرگونه عوارض جانبی تستوسترون درمانی با شما صحبت کند. طاسی با الگوی مردانه یا آلوپسی آندروژنی (Androgenetic Alopecia)، شایع‌ترین نوع ریزش مو در مردان است که معمولاً از ناحیه شقیقه‌ها و فرق سر شروع می‌شود و به مرور گسترش می‌یابد. این نوع ریزش مو، معمولاً زمینه‌ی ژنتیکی دارد و تحت تأثیر هورمون‌های مردانه (آندروژن‌ها) به‌ویژه دی‌هیدروتستوسترون (DHT) ایجاد می‌شود.

 

کاهش توده استخوانی

کاهش تستوسترون با پوکی استخوان، بیماری که استخوان‌ها را ضعیف می‌کند، مرتبط دانسته شده است. اما پوکی استخوان علل دیگری نیز دارد، بنابراین با پزشک خود مشورت کنید.

برای سالم نگه داشتن استخوان‌هایتان، سیگار نکشید و مصرف الکل را کاهش دهید. همچنین به طور منظم ورزش کنید، و در برنامه ورزشی خود کار کردن با وزنه ها و بدنسازی را نیز حتما لحاظ کنید.

 

مشکل در خواب

وقتی سطح تستوسترون شما پایین است، ممکن است با بی‌خوابی و بی‌قراری در شب مواجه شوید.

برای کمک به داشتن یک خواب خوب شبانه، یک برنامه خواب آرامش‌بخش داشته باشید. حتی در آخر هفته‌ها، سر یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و بیدار شوید. اتاق خواب خود را تاریک، ساکت نگه دارید و فقط از محل خوابتان برای خواب و رابطه جنسی استفاده کنید.

 

مشکلات شغلی

بسیاری از اثرات تستوسترون پایین، مشکلات تمرکز، مشکلات خلقی و انرژی کم، می‌تواند حفظ عملکرد در محل کار را دشوار کند.

اگر زندگی کاری یا خانگی شما به طرز چشمگیری بدتر شده است، یک معاینه پزشکی کامل می‌تواند به یافتن علت کمک کند. آزمایش خون می‌تواند نشان دهد که آیا سطح تستوسترون شما پایین است یا خیر.

اگر تستوسترون پایینی دارید، تغییرات سبک زندگی سالم، همراه با هرگونه تستوسترون درمانی که پزشک ممکن است پیشنهاد کند، مهم است.

 

در نهایت، کاهش تستوسترون می‌تواند اثرات قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد؛ از کاهش انرژی و خلق‌وخو گرفته تا ضعف عضلانی و مشکلات جنسی. برای مقابله با این وضعیت، علاوه بر بررسی‌های پزشکی و درمان‌های تجویزی مثل TRT، راهکارهای طبیعی نیز وجود دارد که می‌توانند به بهبود وضعیت کمک کنند: حفظ وزن مناسب، خواب کافی، ورزش مقاومتی و مصرف برخی مولتی‌ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند زینک و ویتامین D که نشان داده‌شده در افزایش تستوسترون موثرند . همچنین، برخی گیاهان مانند اشواگاندا و فنوگریک (شعارف) ممکن است تا حدودی در حمایت از عملکرد هورمونی مفید باشند . با این حال، باید توجه داشت که شواهد اثرگذاری این مکمل‌ها هنوز قطعی نیست و دریافت بیش از حد آنها عوارض جانبی دارد .

اگر قصد دارید وضعیت هورمونی خود را به صورت تخصصی پیگیری کنید، انجام آزمایش خون و مشورت با پزشک را فراموش نکنید؛ پزشک می‌تواند بهترین گزینه درمانی، اعم از اصلاح سبک زندگی، مصرف مکمل یا تجویز تستوسترون را پیشنهاد دهد .

برای خوانندگان گرامی توصیه می‌شود جهت انتخاب مکمل‌های باکیفیت و معتبر و مشاهده قیمت و خرید محصولات از داروخانه آنلاین خانه دارو استفاده کنند؛ این فروشگاه با ارائه محصولات متنوع و استاندارد، دسترسی سریع و قابل‌اعتمادی به مکمل‌های مفید برای حمایت از تستوسترون و سلامت عمومی فراهم می‌کند. نفس خود را طراوت بخشید، انرژی و کیفیت زندگی‌تان را ارتقا دهید!

 

مکمل‌های پیشنهادی برای بررسی در سایت خانه دارو:

  • زینک (Zinc): برای حمایت از تولید تستوسترون و سلامت جنسی 
  • ویتامین D3: تقویت عملکرد هورمونی و بهبود میل جنسی 
  • اشواگاندا (Ashwagandha): استرس‌زدایی و تقویت انرژی و تستوسترون 
  • فنوگریک (Fenugreek): پشتیبانی از قوای جنسی و تستوسترون 

با ترکیب این مکمل‌ها، رعایت سبک زندگی سالم، و استفاده از خدمات داروخانه آنلاین خانه دارو برای خرید و مشاهده قیمت دقیق محصولات، می‌توانید در مسیر بهبود سطح تستوسترون و ارتقای کیفیت زندگی مردانه گام بردارید.

توسط: حسین طهرانی

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:
امتیاز
۵ ستاره
0
4 ستاره
0
3 ستاره
0
2 ستاره
0
1 ستاره
0
نظر خود را ثبت کنید* اطلاعات تماس شما نمایش داده نخواهد شد.