آیا نوشیدن آب قبل از خواب شب مضر است؟
اطلاعات گیج کننده زیادی در مورد اینکه آیا نوشیدن آب قبل از خواب شب خوب است یا خیر، وجود دارد. شما باید آب بنوشید و همچنین به خواب هم نیاز دارید. اما زمان و میزان هر دوی آنها به یک اندازه مورد بحث است، به خصوص که ارتباط مستقیمی بین این دو وجود دارد. نوشیدن بیش از حد آب می تواند خواب را مختل کند و کم خوابی می تواند به کم آبی بدن منجر شود.
بدن انسان طوری برنامه ریزی شده است که فرآیندهای طبیعی را در طول خواب، از جمله تولید ادرار را کاهش دهد. نوشیدن بیش از حد آب قبل از خواب می تواند این برنامه را نادیده بگیرد و باعث ایجاد مشکلات بالقوه در خواب شما شود. اما نوشیدن آب قبل از خواب نیز فواید زیادی دارد. در این مقاله قصد داریم هر دو مورد را بررسی و تحلیل کنیم.
فواید نوشیدن آب قبل از خواب
احساس تشنگی قبل از خواب برای بدن ما یک امر طبیعی است. یک مطالعه روی موشها نشان داد که نوشیدن آب میتواند بخشی از چرخه خواب و بیداری باشد. انگیزه ما برای نوشیدن آب بیشتر، میتواند تلاش بدن برای جلوگیری از کم آبی در طول شب باشد. هر کاری که در طول خواب انجام می دهید به از دست دادن مایعات کمک می کند. تنفس، خروپف و تعریق همگی سطح آب بدن شما را کاهش می دهند.
نوشیدن آب قبل از خواب می تواند به کاهش دمای بدن شما کمک کند که به ایجاد حس خواب آلودگی کمک می کند. در هنگام خواب بدن شما عرق تولید می کند تا بدن را خنک نگه دارد. اگر هنگام رفتن به رختخواب هیدراته شده باشید، بدنتان برای تولید این عرق مشکلی نخواهد داشت. هیدراته بودن نیز می تواند از سردرد که خواب را مختل می کند، جلوگیری کند. اگر میگرن مزمن دارید، نوشیدن آب قبل از خواب می تواند شدت میگرن را که ممکن است در طول شب شروع شده است و خواب شما را تحت تاثیر قرار دهد، را کاهش دهد.
عوارض نوشیدن آب قبل از خواب
عیب اصلی نوشیدن آب قبل از خواب وضعیتی به نام شب ادراری است که به زمانی اطلاق می شود که فرد چندین بار در طول شب با حسی شدید به ادرار کردن از خواب بیدار می شود. شب ادراری می تواند به ایجاد کمبود خواب کمک کند، که این امر می تواند بر سلامت روحی و جسمی شما تأثیر منفی بگذارد. کمبود خواب طولانی مدت می تواند بهره وری شما را کاهش داده و منجر به زمین خوردن و افسردگی و همچنین دیگر مشکلات شود.
مواردی هستند که خطر شب ادراری را افزایش می دهند که در زیر به بررسی آنها می پردازیم.
- چاقی: مطالعات نشان داده است که بیمارانی که دارای اضافه وزن می باشند، بیشتر احتمال دارند که حداقل یک بار در شب برای ادرار کردن از خواب بیدار شوند.
- بیماری قلبی: افراد مبتلا به مشکلات و بیماری های قلبی به داروهایی مانند دیورتیک ها متکی هستند که باعث ایجاد افزایش میل به دفع ادرار در طول شب می شود.
- دیابت: سطح بالای قند خون می تواند تولید ادرار را در افراد دارای این بیماری تحریک کند.
- مشکلات روانی: مانند افراد مبتلا به بیماری قلبی، افراد مبتلا به مشکلات سلامت روان ممکن است از داروهایی استفاده کنند که تولید ادرار را در طول شب افزایش دهد.
- بیماری های مثانه: کسانی که از قبل مشکلات مربوط به مثانه دارند، از جمله عفونت مثانه یا مثانه بیش فعال، احتمالاً شب ها برای ادرار کردن از خواب بیدار می شوند.
بهترین راه برای درمان شب ادراری شامل شناسایی و رسیدگی به علت اصلی آن است که میتواند شامل موارد زیر باشد:
- سه ساعت قبل از خواب آب ننوشید.
- ۶ ساعت قبل از خواب از داروهای ادرارآور استفاده نکنید.
- حفظ سطح ثابت هیدراتاسیون در طول روز، که باید از احساس تشنگی بیش از حد درست قبل از خواب جلوگیری کند.
- در مورد شب ادراری با پزشک خود صحبت کنید تا بتواند یک برنامه درمانی با شما ایجاد کند.
شب ادراری یکی دیگر از معایب نوشیدن آب قبل از خواب شب می باشد. شاید فکر کنید که این موضوع به کودکان محدود می شود، اما بسیاری از بزرگسالان نیز رختخواب خود را خیس می کنند. این می تواند ناشی از استرس، بیماری یا مصرف دارو باشد. محدود کردن مصرف مایعات برای چند ساعت قبل از خواب و تخلیه مثانه درست قبل از خواب می تواند به جلوگیری از شب ادراری کمک کند.
در پایان، نوشیدن آب قبل از خواب میتواند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشد. اگرچه هیدراته ماندن برای سلامت بدن ضروری است، اما نوشیدن آب بیش از حد در ساعات پایانی شب ممکن است منجر به اختلال در خواب و بروز شبادراری شود. بنابراین، بهتر است تعادل را رعایت کرده و مصرف مایعات را بهگونهای تنظیم کنید که هم خواب راحتتری داشته باشید و هم بدنتان دچار کمآبی نشود.
برای دسترسی به اطلاعات بیشتر درباره محصولات مکمل، داروهای مرتبط با بهبود کیفیت خواب و تنظیم آب بدن، میتوانید به داروخانه آنلاین خانه دارو مراجعه کنید. همچنین برای خرید و مشاهده قیمت انواع مکملها و داروهای تخصصی، داروخانه آنلاین خانه دارو همواره در کنار شماست.
توسط: حسین طهرانی